Attali: geen sprake van extravagantie

LONDEN, 14 APRIL. Jacques Attali, president van de Europese bank voor wederopbouw en ontwikkeling (EBRD), heeft tegengesproken dat de "Oosteuropa-bank' zich schuldig maakt aan extravagantie in uitgaven voor een luxueus hoofdkantoor en andere onnodige posten.

In een reactie op een artikel in The Financial Times - die melding maakte van het feit dat de bank sinds de oprichting in 1991 ruim een half miljard gulden heeft gestoken in de eigen organisatie - zegt Attali dat de bank “zorgvuldig” omspringt met het geld van zijn aandeelhouders.

De Oosteuropa Bank, opgericht om de private sector van jonge democratieën in Oost-Europa te stimuleren, is volop in bedrijf volgens Attali. “We hadden gedacht dat de aanloopkosten voor zo'n jonge bank hoger zouden uitvallen dan nu het geval is. Die zijn binnen het budget gebleven dat daarvoor was vastgesteld.” De Labour-oppositie in het Lagerhuis wil vragen stellen over de kwestie. De Britse regering heeft 40 miljoen pond (ongeveer 125 miljoen gulden) geïnvesteerd om de bank naar Londen te halen. (Reuter)