Twee dode mannen bij vliegveld Zestienhoven in Rotterdam gevonden

ROTTERDAM, 13 APRIL. De politie van Rotterdam heeft afgelopen zaterdag dicht bij elkaar de levenloze lichamen van twee mannen gevonden.

Sectie bij het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk heeft uitgewezen dat de als eerste gevonden man een 32-jarige Surinamer is, die door schoten om het leven is gekomen. Volgens de politie is nog niet bekend hoe de kort daarop aangetroffen man aan zijn einde is gekomen. Sporen van geweld zijn niet geconstateerd. Ook de identiteit van het tweede slachtoffer kon nog niet worden vastgesteld. “Maar het is in ieder geval geen Surinamer”, aldus de woordvoerder van de Rotterdamse politie. Twee teams van in totaal 20 rechercheurs werken aan de zaak.

De Surinaamse man, van wie geen vaste woon- of verblijfplaats bekend is, werd zaterdagmorgen rond een uur of acht door twee joggers gevonden. Zij ontdekten de man in de berm van een sloot bij sportvelden aan de Van der Duyn van Maasdamweg, niet ver van vliegveld Zestienhoven. Enige uren later, voor in de middag, haalden voorbijgangers op nog geen tweehonderd meter daarvan verwijderd een rood pak uit dezelfde sloot. Dat bleek de tweede dode te zijn, die was gewikkeld in een rode nylon slaapzak.

Een peleton van de Mobiele Eenheid (20 agenten) onderzocht Eerste Paasdag urenlang de directe omgeving rond de twee vindplaatsen op sporen. Dat onderzoek leverde niets bijzonders op. De politie weet nog niet precies hoelang beide mannen dood waren of hoe lang zij op die plekken hebben gelegen. Ofschoon er nog geen aanwijsbaar verband tussen beide doden is, sluit de politie niet uit dat de zaken met elkaar te maken hebben.