Suriname: mislukte poging kind minister te ontvoeren

PARAMARIBO, 13 APRIL. Een poging van twee militairen om een dochter van de Surinaamse minister S. Mungra (buitenlandse zaken) te ontvoeren, is begin deze maand mislukt. De poging tot ontvoering had op 1 april plaats, maar werd door de autoriteiten stilgehouden om de recente spanningen tussen regering en legertop niet verder te verhogen.

Dit weekeinde kwamen journalisten toch achter het voorval. De daders handelden voor zover bekend niet uit politieke motieven maar louter om een losgeld te kunnen eisen, van twee miljoen dollar en een miljoen Surinaamse guldens. Een van de daders, een militair, heeft afgelopen donderdag een bekentenis afgelegd tegenover de militaire politie.

De ontvoering mislukte omdat twee buurtbewoners te hulp schoten toen de auto waarin Mungra's 14-jarige dochter Rekha dagelijks naar school wordt gebracht, van achteren werd aangereden door de pick up-truck van de ontvoerders. Deze werden verrast door de buurtbewoners en door het feit dat niet zoals gebruikelijk Mungra's chauffeur achter het stuur van de auto zat, maar de minister zelf. Ze reden weg, de minister kon het kentekennummer van de pick up aan de politie doorgeven.