Staatsbezoek van Belgisch koningspaar

DEN HAAG, 13 APRIL. Koning Boudewijn en koningin Fabiola van België brengen van 11 tot en met 13 mei een officieel bezoek aan Nederland. Koning Boudewijn was hier slechts één keer eerder op staatsbezoek, in 1959.

Het koninklijk paar bezoekt de eerste dag Amsterdam, waar het onder meer een stedelijk vernieuwingsproject op het eiland van de Koninklijke Nederlandse Scheepvaart Maatschappij bezichtigt, een wooncomplex van de Belgische architect Bruno Albert. Ook brengen Boudewijn en Fabiola een bezoek aan het surveillanceteam "Beware, watch out' in Osdorp. Dit team, dat grotendeels bestaat uit allochtone jongeren, surveilleert onder toezicht van de politie in drie Amsterdamse winkelcentra. 's Avonds is er een diner in het Koninklijk Paleis op de Dam.

De tweede dag van hun staatsbezoek zijn Boudewijn en Fabiola in Leiden en Den Haag. Ze bezoeken onder andere de Gorlaeus Laboratoria van de Rijksuniversiteit Leiden en lunchen met de regering in de Trêveszaal aan het Haagse Binnenhof.