Ruud Gullit redt Milan in derby

ROTTERDAM, 13 APRIL. In de onderhandelingen met AC Milan kan Ruud Gullit weer hoger inzetten na het fraaie en belangrijke doelpunt dat hij zaterdag maakte in de derby tegen Inter Milan. Zeven minuten voor tijd bracht Gullit zijn ploeg daarbij langszij. De 1-1 leidde tot een zucht van verlichting in de gelederen van Milan, dat de afgelopen weken twee gevoelige nederlagen heeft moeten incasseren. De voorsprong op Inter blijft nu zeven punten, met nog zeven wedstrijden te gaan.

“Ik heb het nodig om de belangrijke wedstrijden te spelen, wedstrijden met vol spanning aan de vooravond, die iedere stap en iedere minuut met grote emoties laden,” zei een breed-lachende Gullit na afloop. Hij hoopt dat zijn beslissende doelpunt en dat van twee weken geleden tegen Torino hem weer wat meer krediet geven bij Milan-voorzitter Silvio Berlusconi, die twijfelt over het contractaanbod dat hij Gullit wil doen. Gullit wil een contract voor twee jaar en, volgens persberichten, ruim twee miljard lire per jaar, ongeveer 2,5 miljoen gulden.

Parma, veertien punten uit de laatste acht duels, won thuis van Cagliari (3-1). Lazio speelde op eigen veld gelijk tegen het Foggia van Roy (1-1). In de andere derby van Italië won Juventus van stadgenoot Torino (2-1).

Real Madrid is op de 29ste speeldag van de competitie in Spanje weer naast Barcelona gekomen. Real profiteerde zondag, door met 3-1 te winnen bij Espanol, van Barcelona's nederlaag van 1-0 een dag eerder bij Athletic de Bilbao. Met nog negen duels te spelen hebben de koplopers 44 punten. Barcelona staat eerste met veel betere doelcijfers: 71-28 om 58-23. La Coruna is derde.

Barcelona, zonder de geblesseerden Laudrup, Goicoechea en, aanvankelijk, Guardiola, speelde zwak. Koeman werd in de tweede week vervangen, hij viel uit met een blessure. Bilbao's doelpunt, een schot van Mendiguren, viel na een uur. Richard Witschge speelde de hele wedstrijd en kreeg in de tweede helft een aardige kans op de gelijkmaker.

Real won dank zij doelpunten van Hierro, Prosinecki en Zamorano. Deportivo uit La Coruna won met 3-2 van Albacete.

Manchester United heeft het paasweekeinde de leiding genomen in de competitie in Engeland. United won zaterdag met 2-1 van Sheffield Wednesday en gisteren met 1-0 van Coventry. Aston Villa bleef zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Coventry steken op 0-0, maar won gisteren met 1-0 bij Arsenal. Villa heeft één punt minder.

Met de hulp van Eintracht Frankfurt heeft Bayern München in de Bundesliga in Duitsland weer afstand genomen van de voornaamste achtervolgers. Bayern won met 2-0 van Borussia Dortmund. Eintracht Frankfurt versloeg Werder Bremen (3-0). Het verschil tussen Bayern en Frankfurt bedraagt nu drie punten, Werder heeft twee punten achterstand op de koploper. Na nederlagen bij HSV en Wattenscheid leidde Jan Wouters zaterdag het herstel van Bayern München in. Hij zette de thuisclub met een fraai schot van 25 meter in de 51ste minuut op voorsprong. Uit een strafschop, ten onrechte gegeven aan de opzichtig struikelende Matthäus, zette Thon Bayern op 2-0.

Anderlecht is de eerste kampioen van de grote Europese voetballanden in het seizoen 1992-93. De club uit Brussel verzekerde zich zaterdag van zijn 22ste landstitel van België na de oorlog. De bijna traditioneel aanzienlijke Nederlandse inbreng bestaat deze keer uit trainer Boskamp, de spitsen Bosman en Van Vossen, de verdedigers Kooiman en Rutjes. Anderlecht, vorig jaar afgetroefd door Club Brugge, heerst met zeldzame overmacht. Vijf speelronden voor het einde heeft de club elf punten voorsprong. Bovendien heeft Paars-wit nog een duel meer tegoed, omdat de confrontatie met Genk dient te worden overgespeeld. Anderlecht won zaterdag met 3-0 van Lierse SK met doelpunten van Crasson, Bosman en Nilis.