Pompeii-expositie record

AMSTERDAM, 13 APRIL. De tentoonstelling "Pompeii, terug naar de bedolven stad' die van 10 december tot vorige week in de Nieuwe Kerk in Amsterdam was te zien, heeft bijna 280.000 bezoekers getrokken. De komende week reist de tentoonstelling door naar Stuttgart waar hij eind volgende maand wordt geopend.

Voor de Nieuwe Kerk betekent het bezoekersaantal een absoluut record. Nog niet eerder in het 12,5 jarig bestaan van de Nationale Stichting de Nieuwe Kerk werd een tentoonstelling zo druk bezocht. De expositie "Het Goddelijk Gezicht van Indonesië' die vorig jaar plaatsvond, was recordhouder met 120.000 bezoekers.

De Nieuwe Kerk hoopt in het najaar een volgende grote tentoonstelling te brengen over de Skythen, een steppevolk dat duizenden jaren geleden in het zuidwesten van Rusland leefde. Bij die tentoonstelling wordt nauw samengewerkt met de Hermitage in Sint Petersburg dat een bijzondere collectie goud, zilver en textiel zal uitlenen.