Jongeren in Parijs negeren verbod op demonstraties

PARIJS, 13 APRIL. De Franse justitie heeft gisteren gezegd zes van de zeventig jongeren die dit weekeinde werden gearresteerd tijdens een verboden demonstratie tegen de dood van een Zarese jongen door de politie, gerechtelijk te zullen vervolgen. De politie had zondag tegen 57 van de 70 demonstranten klachten ingediend.

Ongeveer 250 jongeren negeerden zaterdag een demonstratieverbod van minister van binnenlandse zaken Charles Pasqua en gingen de straat op in het achttiende district in het noorden van Parijs, waar de 17-jarige Zarees vorige week om het leven kwam. Zij gooiden met stenen en flessen en staken auto's in brand. Pasqua had na gewelddadigheden op woensdag en donderdag alle demonstraties in het achttiende district verboden.

Sinds het aantreden van de nieuwe Franse regering zijn drie jongeren door politieschoten om het leven gekomen. Tegen de drie bij de incidenten betrokken politiemannen zijn aanklachten ingediend en een van hen is in hechtenis genomen. (Reuter, AP, AFP)