Boudrie koopt zijn eigen shirt

De Nederlandse volleybalhelden van "Barcelona' rekenen zich rijk in Italie.

Hoe anders is de situatie rond Martinus, de club waar Ron Zwerver en zijn collega's ooit hun loopbaan begonnen. Bij de illustere Amstelveense vereniging was de finaciele nood groot. Zo groot, dat gisteren een veiling werd georganiseerd ten bate van de clubkas. Allerlei prullaria ging over de toonbank. Olympische shirts van Seoel en Barcelona, maar ook het clubtenue van Parma en een maatkostuum. Overdag was er een rommelmarkt, waar van alles werd verkocht. 's Avonds leidde veilingmeester Steenaard de verkoop van de populaire kleding. Penningmeester Fred Sier spreekt van een groot succes.

Wat was de reden om een veiling te organiseren?

De club raakte vorig jaar in de financiele problemen. Toen zijn Frits Suer en ik teruggehaald om te zorgen dat er geen lijken meer in de kist staan. Ik was eerder vijftien jaar penningmeester, totdat mijn werkgever clubsponsor werd. We hebben meteen een betalingsplan voor onze schuldeisers opgesteld. Die gingen akkoord. Aan het begin van het seizoen heeft een aantal leden het idee geopperd een veiling te houden. Eerder hadden we al een inzameling van vreemde munten georganiseerd.

Hoe zijn jullie aan de kleding gekomen?

Bert Goedkoop is speciaal naar Italie gereisd om de internationals warm te laten lopen voor het initiatief. Iedereen werkte mee. De spelers beseffen toch dat ze iets aan de club te danken hebben. Ron Boudrie was zelf aanwezig en heeft voor honderd gulden zijn eigen shirt teruggekocht. De duurste aankoop was een trainings pak uit Albertville met tulpenmotief: dat werd voor 275 gulden geveild.

Wat heeft de veiling opgebracht?

In totaal leverde de dag achttienduizend gulden op. Dat betreft de verkoop op de rommelmarkt, de veiling en de horeca-opbrengsten. Ongeveer gelijk verdeeld. We hebben weinig onkosten gehad. De huur van een geluidsinstallatie, een paar kraampjes en een vrachtwagen. Hooguit tweeduizend gulden.

Is het plan voor herhaling vatbaar?

We willen natuurlijk nooit meer gedwongen worden tot zulke noodgrepen. Dit jaar zijn we uit de problemen. Bovendien werkt zoiets maar een keertje, denk ik.