BIRMINGHAM, 12 APRIL. HGC kwam gisteravond met ...

BIRMINGHAM, 12 APRIL. HGC kwam gisteravond met twee Europa Cups uit Birmingham thuis. Ook de vrouwen wonnen hun toernooi. Dat zorgde voor een uitbundige sfeer op de terugreis.

In de finale maakte captain Wietske de Ruiter één van de twee doelpunten van HGC. Ingrid Deenen scoorde het andere. Het Engelse Hightown werd met 2-1 verslagen. HGC was veel te sterk voor de andere teams. In de poule had de Nederlandse ploeg een doelsaldo van 33 doelpunten voor en nul tegen. De Ruiter, ook uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi, werd topscorer met veertien doelpunten.

Alleen in de eindstrijd had HGC enige moeite met de tegenstander. Dat had de ploeg voornamelijk aan zichzelf te wijten. HGC kon het grote veldoverwicht niet in treffers uitdrukken. In de tweede helft werden in een tijdbestek van twee minuten twee strafballen gemist. Hightown-keepster Reid stopte de push van De Ruiter en Suzan van der Wielen schoot over. Vlak daarna had De Ruiter een sumblieme actie. Haar verrassende push werd onder de lat weggetikt door Reid.