Adidas diep in verliescijfers

De Duitse fabrikant van sportartikelen Adidas (onder meer sportkleding en -schoeisel) heeft in 1992 een verlies van 149 miljoen mark geboekt tegen een winst van 15 miljoen mark in het jaar ervoor.

Adidas verkocht in 1992 voor een bedrag van 2,75 miljard mark (3,1 miljard gulden), 18 procent minder dan in 1991.

Het resultaat van Adidas werd gedrukt door een buitengewone last van 69 miljoen mark, nodig voor reorganisatie. Adidas verwacht dat in 1993 weer winst kan worden geboekt. Het concern telde eind december 6.400 werknemers, 1.900 minder dan de 8.300 een jaar eerder. De leiding komt binnenkort in handen van Robert Louis-Dreyfus, afkomstig van het Britse reclamebureau Saatchi and Saatchi. Dreyfus heeft sinds kort een belang van vijftien procent in Adidas. Dat verwierf hij in februari, toen de toenmalige Duitse grootaandeelhouder Bernard Tapie Finance (BTF) van de Franse zakenman - kortstondig minister van stadsontwikkeling - Bernard Tapie, zijn belang verkocht.