Prof. Buck weer in conflict met zijn universiteit

EINDHOVEN, 10 APRIL. Prof.dr. H. Buck heeft opnieuw een geding aangespannen tegen het college van bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven.

Volgens Buck heeft het college een eerder gemaakte afspraak geschonden door te verklaren dat hij geen toegang meer heeft tot de gebouwen van de universiteit. Buck vindt dat het college zich van dit soort uitlatingen moet onthouden. De raadsman van Buck, mr. A. van Tilburg, heeft dit meegedeeld. Buck publiceerde in 1990 samen met enkele anderen in een toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift dat hij een middel had ontdekt tegen aids. Vrij snel daarna bleek dat hij zich had gebaseerd op onzorgvuldig onderzoek. Hij bood vervolgens aan vervroegd met pensioen te gaan. Buck heeft steeds volgehouden dat hem op het moment van de publikatie niets bekend was van enige onzorgvuldigheid. In 1991 zette Buck een juridische procedure in om zijn ontslag ongedaan te maken. Uiteindelijk trof het college van bestuur met Buck een regeling, die onder meer inhield dat alle lopende procedures zouden worden stopgezet. Het geding dient woensdag in Breda.