Lammers rijdt in Formule 3000

ZANDVOORT, 10 APRIL. Het mislukte avontuur van Jan Lammers in de Formule I heeft de coureur 200.000 gulden gekost.

Lammers gaf gisteren opening van zaken over zijn rentree bij March tijdens een persconferentie in Zandvoort, waar hij zijn gewijzigde plannen bekendmaakte. Hij zal gaan racen voor een Italiaanse ploeg in de Formule 3000. Lammers vertelde dat hij bij de Britse renstal March zelf met behulp van sponsors 2,6 miljoen gulden moest inbrengen. Hij besloot het seizoen op te delen in twee parten van 1,3 miljoen. “Ik had een eenzijdige optie. Na een half jaar kon ik zeggen dat ik niet verder wilde.” Lammers deed een aanbetaling van 650.000 gulden, maar zou nooit rijden. “Ik heb veel publiciteit gehad, maar niets gepresteerd.” March kreeg de zaken financieel niet rond. In de Italiaanse Formule 3000 ploeg rijdt hij negen wedstrijden met de Fransman Eric Angelvy. De eerste test is woensdag in Frankrijk, de eerste race op 3 mei op Donington Park. Voor Toyota racet hij de 24 uur van Le Mans. (ANP)