KUNST UIT KOEWEIT

Het Gemeentemuseum in Den Haag gaat van 13 juni tot en met 17 oktober de ruim 130 kunstschatten uit het Nationaal Museum van Koeweit exposeren.

De collectie is eigenlijk op reis om van de nood een deugd te maken. Het Nationaal Museum van Koeweit werd tijdens de oorlog met Irak verwoest. De restanten zullen als oorlogsmonument blijven staan. Terwijl de verzameling een wereldtournee maakt, wordt er in Koeweit naar een nieuw onderkomen voor haar omgezien. De collectie werd bijeengebracht door sjeik Nasir Al-Sabah en zijn echtgenote Hussah. Ze bestaat uit voorwerpen van vorstenhoven die tussen de achtste en de achttiende eeuw hebben bestaan in landen als India en Spanje. Het zijn handschriften, vergulde boekbanden, miniaturen, gouden sieraden, wapens vol edelstenen, keramiek, glas en geborduurde stoffen.