ICL ziet winst opnieuw fors dalen

Bij het Britse automatiseringsconcern ICL, voor 80 procent in handen van het Japanse Fujitsu, is de winst over 1992 sterk gedaald, met 36 procent van 41,1 tot 26,3 miljoen pond (72,3 miljoen gulden).

Daarmee is de winst van ICL voor het derde achtereenvolgende jaar omlaag gegaan. In 1989 behaalde ICL nog een winst van 91 miljoen pond. Volgens bestuursvoorzitter Peter Bonfield staan de marges door de harde concurrentie op de computermarkt sterk onder druk. Weliswaar verwacht ICL dit jaar in de zwarte cijfers te blijven, maar de marges gaan ook dit jaar verder omlaag.

In het afgelopen jaar werd een omzetgroei van ruim dertig procent tot 2,47 miljard pond (6,79 miljard gulden) bereikt. Die stijging is zo groot omdat in 1992 voor het eerst de cijfers van de overgenomen Scandinavische personal computer producent Nokia zijn verwerkt.

De winstdaling kon worden beperkt door een buitengewone bate van zeven miljoen pond uit de verkoop van een dochteronderneming en door daling van de belastingafdracht.