Wall Street sloot week af met winst

AMSTERDAM, 9 APRIL. Tokio, Brussel, Wenen en Milaan zijn vandaag open, de andere beurzen zijn gesloten om dinsdag de handel te hervatten.

NEW YORK Wall Street vertoonde gisteren aarzeling terwijl de obligatiemarkt uitbundig reageerde op de geringe stijging van de Amerikaanse producentenprijzen in maart. Aanvankelijk gingen de aandelen mee omhoog, maar dat duurde maar kort. Het Dow Jones-gemiddelde van de dertig belangrijkste industriële aandelen sloot uiteindelijk 0,56 punt lager op 3.396,46. Deze week was er toch nog een winst van ruim 25 punten.

TOKIO Het Nikkei-225 gemiddelde doorbrak voor de tweede maal deze week de 20.000 puntenbarrière, maar viel daarna terug. De indice verloor 75,09 punten op 19.892,18 (min 0,4 pct). Op de valutamarkt zakte de dollar verder weg tegenover de yen nadat een hooggeplaatste functionaris van het Japanse ministerie van financiën verklaarde dat er geen afspraak bestaat tussen de zeven grootste industrielanden om de koersstijging van de yen via gecoördineerde interventies te bedwingen. Ook sprak hij tegen dat de groep streeft naar een dollarkoers van 100 yen.