Column

Schieten

"PSV laat Erik Meijer schieten', vertelt een klein kopje in het AD van gisteren en ik heb daar lang naar zitten kijken. Is dat nou waar of niet waar? Zover ik heb begrepen liet PSV voorlopig alleen Porto schieten en nog raak ook. Volgens mij laten ze Meijer dus niet schieten. Leuke kop.

Romario lieten ze in elk geval niet schieten en de grote vraag is wie dat volgend jaar wel doet. Moet hij naar Ajax? Krijgen wij hem eronder? Is hij de ideale opvolger van Dennis of willen we dat verwende kreng niet? Louis en ik zijn er nog niet uit.

Kampong laat Brinkman schieten en nog wel in Duitsland ook. Aardige Sjakie heeft nu moeten sjoemelen met zijn spelerspasje, zijn Duitse adres en kon bijna niet in ondertrouw omdat hij zijn paspoort vrijwillig bij de Duitsers had achtergelaten. Dan moet je toch wel heel erg van hockeyen houden wil je dat doen.

Maradona schoot prachtig. Hij beschuldigde de Italianen van een hetze tegen de Argentijnen en dat zou wraak zijn omdat Argentinië van Italië had gewonnen tijdens de laatste WK. Heerlijk verhaal. Landgenoot Claudio Caniggia had zijn neus gepoederd en er werden wat cola light-sporen in zijn bloed teruggevonden. Ondertussen is Diego zelf ook weer voor twee maanden geschorst wegens een opstootje na een wedstrijd. Waarom eindigen zoveel vedettes zo treurig. Zwemmer Matt Biondi zegt gewoon zelf: "Ik stop er mee' en stopt er ook mee.

De dambond liet Sijbrands schieten. Ton verliet het Apeldoornse stadhuis omdat er teveel lawaai-overlast was. Nou heb ik me laten vertellen dat Ton wel een beetje een trut is. Hij heeft viltjes onder de damstenen laten aanbrengen omdat het schuiven anders pijn aan zijn oren doet. Maar goed dat hij nooit tegen mijn broers gedamd heeft. Die sloegen met een dam altijd drie keer triomfantelijk door het bord heen en dat alleen om mij te pesten.

Boem-boem-boem! Ik begreep er altijd weer niks van. Zo had ik nog een bord vol en zo was het leeg. Nou ben ik het in dit geval wel met Ton eens. Als je gaat dammen in een gemeentehuis dan verwacht je geen lawaai en zeker niet van werkende ambtenaren. Het lawaai kwam dan ook niet van de Apeldoornse ambtenaren, maar van de plaatselijke tapijtboer die iets te vrolijk door het pand liep te shamporallen.

De Nederlandse overheid laat de jagers op trekvogels schieten en als die vogels zo dom zijn om elk jaar weer de zelfde aanvliegroute te kiezen dan is het hun eigen schuld dat ze worden neergehaald. Hadden ze maar geen trekkervogel moeten worden. Daarbij is jagen een hartstikke leuke sport. Ik heb me laten vertellen dat de fazanten waar Prins Bernhard op mag schieten eerst een sterk magneetje moeten slikken zodat de hagel automatisch hun kant op komt. Dat lijkt me nou echt heerlijk. Je gaat 's morgens vroeg in het riet zitten en haalt een paar wilde eendeborsten naar beneden. Dat smaakt toch veel lekkerder. Ik heb me laten vertellen dat in de hemel zwaar bewapende ganzen en eenden op mensen jagen. Het is daar een groot wild west. Bernhard weet dat en wil om die reden voorlopig niet dood. Stel dat ze je in de hemel dood schieten. Wat moet je dan?