Moord toeriste opgelost

MIAMI, 9 APRIL. De politie van Miami (Florida) heeft gisteren de twee mannen gearresteerd, die vorige week de verdwaalde Duitse toeriste Barbara Jensen-Meller om het leven brachten. Het tweetal, de 18-jarige Anthony Williams en de 23-jarige Leroy Rogers, heeft toegegeven de moord gepleegd te hebben.

Jensen was een uur voor de moord met haar moeder en haar zoontjes van zes en twee op het vliegveld van Miami gearriveerd. Op weg naar het hotel raakte zij de weg kwijt, waarna haar huurauto van achteren werd aangereden. Toen zij uitstapte om de schade op te nemen, werd zij voor de ogen van haar kinderen bewusteloos geslagen en vermoord. De politie zei dat vooral de beschrijving van het uiterlijk van de daders door Jensens zesjarige zoontje Alexander had geholpen had bij de snelle opsporing.

Jensen was de zesde toeriste die dit jaar in Florida om het leven kwam. Drie van hen hadden de Duitse nationaliteit. Gisteren zei de Duiste reisbureau-houder Martin Feuerstack niet te verwachten dat het toerisme naar Florida een klap op zal lopen. “Het incident zal snel weer vergeten zijn.” (Reuter, AP)