GROENE ASPERGES MET WALNOTENDRESSING

Misschien is dit wel een aardig voorgerecht voor de paasmaaltijd.

Voor 4 porties:

1 bosje groene asperges

4 eieren

2 eetlepels fijngehakte kervel

voor de dressing:

1/2 theelepel Dijonmosterd

zout en versgemalen zwarte peper

2 eetlepels citroensap

6 eetlepels walnotenolie

2 eetlepels plantaardige olie

Kook de eieren hard. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af en kook de asperges in circa 8 minuten bijtgaar in gezouten water. Maak intussen de dressing: vermeng de mosterd met zout en peper naar wens en het citroensap. Roer er vervolgens beide oliesoorten door, maar lepelsgewijs zodat de dressing binding krijgt. Pel de eieren en prak ze fijn. Schep de asperges uit het water, laat ze uitlekken op een theedoek en leg ze op een grote platte schaal met de punten in dezelfde richting. Giet meteen de dressing over de nog warme asperges. Strooi het nog warme eierkruim in een brede band dwars over de asperges en bestrooi dit met de kervel. Meteen serveren. Een alternatief is het warme eierkruim te vermengen met wat extra dressing en dit apart bij de asperges te serveren. Geef er geroosterd wit brood bij met boter.

1/2 eetlepel fijngehakt korianderblad

TIEN FAVORIETE KOOKBOEKEN