Flink hogere winst Dai-Ichi Kangyo Bank Nederland

Dai-Ichi Kangyo Bank Nederland heeft het vorige jaar afgesloten met een aanmerkelijk hoger netto resultaat vergeleken met 1991.

De baten namen met 11,2 procent toe tot 34,8 miljoen gulden. De winst klom van 1,1 miljoen naar 5,1 miljoen gulden. In het jaarverslag staat dat de vooruitzichten op een verdere winststijging wijzen. De Japanse moeder van de Nederlandse instelling stond eind 1991 met een balanstotaal van 445 miljard dollar op de eerste plaats van de bankenranglijst in de wereld. (De grootste Nederlandse bank ABN Amro had eind 1991 een balanstotaal van 242 miljard dollar en stond daarmee op vijftiende plaats).

De stijging van de baten werd voornamelijk bereikt door toenemende inkomsten uit rente en provisie. Voor de toevoeging aan de stroppenpot kon worden volstaan met 13 miljoen gulden tegen 16 miljoen in het jaar ervoor.

Mede om de toenemende concurrentie te lijf te gaan concentreerde de bedrijfsleiding zich meer op cliëntenactiviteiten dan op algemene marketing van de bankprodukten. Verder werd het personeelsbestand ingekrompen van 61 tot 54 mensen.