Bill Wyman: zoon van zijn zoon

Bill Wyman speelde tientallen jaren basgitaar bij de Rolling Stones. Hij is dan ook 56 jaar oud. Hij is al drie jaar getrouwd met Mandy Smith, die 20 jaar is. Bill Wyman gaat al met Mandy vanaf haar dertiende en toen ze met elkaar trouwden, werd Mandy een kindbruid genoemd.

Nou en, zul je zeggen. Inderdaad, dat is niks bijzonders. Overal op de wereld trouwen oude mannen met piepjonge vrouwen. Maar nu gaat de 30-jarige zoon van Bill Wyman trouwen met de moeder van Mandy die 46 is. Stephen en Patsy heten ze. En nu wordt het wel bijzonder: de vader is getrouwd met de dochter en de moeder wordt de vrouw van de zoon. Dit wordt moeilijk. Wat is Stephen bijvoorbeeld van Mandy? Is hij haar stiefvader of is zij zijn stiefmoeder? En wat is Bill van Patsy? Is Bill de schoonzoon of is Patsy de schoondochter?

Nog ingewikkelder wordt het als Bill en Mandy een kind krijgen. Dochter wordt moeder, vader wordt weer vader, moeder Mandy wordt dan grootmoeder, maar wat wordt Stephen? Wordt de zoon grootvader? Hij is immers de man van grootmoeder en dus opa. Maar kan de zoon van de vader wel de grootvader van een kind van de vader worden? Of wordt Stephen de halfbroer van het kind van de dochter van zijn vrouw? Maar dat zou verschrikkelijk zijn. Want als het kind van Bill en Mandy later gaat logeren bij Patsy en Stephen, kan het niet tegen zijn vriendjes zeggen: ik ga naar opa en oma. Het moet dan zeggen: ik ga naar mijn oma en mijn halfbroer. En dat klinkt idioot.

    • Bernard Hulsman