Wegener ziet winst met 23 pct stijgen

De winst van het krantenconcern Wegener is vorig jaar met ruim 23 procent gestegen.

De winstgroei is in het bijzonder het gevolg van de fusie met de Oostelijke Dagbladen Combinatie (ODC) en van de overneming van Suurland, Veerman en Robas. De winst steeg vorig jaar van 29,3 miljoen naar 36,1 miljoen gulden. Per aandeel is dat 2,5 procent stijging van 6,38 naar 6,54 gulden. Aandeelhouders kunnen de uitkering in contanten (2,29 gulden tegen vorig jaar 2,24 gulden) opnemen of voor een deel in aandelen en voor een deel in contanten. Als zij voor het laatste kiezen, krijgen zij 2 procent in (certificaten van) aandelen plus een uiterlijk 6 mei bekend te maken geldbedrag.

Wegener verwacht voor dit jaar dat de winst en de winst per aandeel gelijk zullen zijn aan die van 1992.

De omzet werd in het afgelopen jaar door de fusie en de overnemingen met bijna 51 procent uitgebreid van 525,2 miljoen tot 792,7 miljoen gulden, terwijl het bedrijfsresultaat met bijna 43 procent verbeterde van 37,8 miljoen tot 54,3 miljoen.