Onderzoek naar problemen in luchtvaart VS

WASHINGTON, 8 APRIL. De Amerikaanse president Bill Clinton heeft gisteren een wetsontwerp getekend waarin hij toestemming geeft voor een studie naar de problemen in de luchtvaartindustrie in de VS.

De studie moet leiden tot oplossingen voor de huidige financiële malaise bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. “Dit onderzoek moet bijdragen aan het herstel van een van de belangrijkste industrieën van dit land”, zei Clinton. Volgens de president kan een deel van het antwoord op de problemen liggen in een “agressiever handelspolitiek”. Volgens het Witte Huis heeft de wereldluchtvaartindustrie de afgelopen drie jaar ruim tien miljard dollar verloren, onder meer als gevolg van de Golfoorlog, waardoor het toerisme terugliep, en de hoge energieprijzen. De vijftienkoppige onderzoekscommissie presenteert haar aanbevelingen over 90 dagen. (Reuter).