BMW gaat auto's produceren in Vietnam

ROTTERDAM, 8 APRIL. De Duitse autofabrikant BMW gaat vanaf 1994 auto's in Vietnam assembleren. De fabrikant is een joint venture overeengekomen met Vietnam Motors Corporation dat eigendom is van het Filippijnse Colombian Motors en van Hoa Binh, een Vietnamees staatsbedrijf. Dit meldt de Financial Times vandaag.

BMW en Vietnam Motors zullen jaarlijks tweehonderd auto's van het type 316i en 520i in elkaar te zetten. Vanuit Duitsland zullen zogeheten kits met onderdelen worden gestuurd. Enkele onderdelen worden ter plaatse gemaakt.

Volgens B. Wiegand, managing director van BMW Azië, is de beslissing om assemblage op te zetten in Vietnam “strategisch”. Volgens de topman weerspiegelt het besluit BMW's vertrouwen in de ontwikkeling van Vietnam en in de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel.

BMW opent net als andere fabrikanten vestigingen in zogeheten lage lonen-landen om de kosten te drukken. Het Duitse bedrijf heeft al overeenkomsten voor assemblage gesloten met Thailand, Uruguay, Indonesië en Maleisië.

Op het BMW-hoofdkantoor in München was vanmorgen niemand bereikbaar voor commentaar.