Basisvorming

Ik zit zelf ook nog op school en ik benijd de toekomstige eersteklassers niet.

Op zich ben ik niet tegen vernieuwing, maar als men komt met de vakken Verzorging en Techniek, dan breekt mijn klomp. En als ik dan lees wat deze nieuwigheden qua inhoud gaan brengen, dan kan je me helemaal opvegen. Jee, wat heb ik me er kwaad over gemaakt. Hoe is het mogelijk dat de overheid gaat betalen voor het overbrengen van stof als "Wat doe je als je zweetvoeten hebt' en "Hoe plak ik een fietsband'.

Hier moet de overheid geen geld in pompen, hier moeten de ouders en kinderen energie instoppen. Oke, ik begrijp dat er ouders zijn die dat niet doen. Maar, wat is er dan op tegen om zelf initiatief te tonen? Mijn ouders hebben mij ook niet geleerd hoe je een lekke band moet plakken. Hier kom je met een beetje gezond verstand zelf achter. Of wat dacht je van het leren omgaan met een spoorboekje, kompas of geld. Het is geen taak van de overheid om deze zaken aan leerlingen duidelijk te maken, maar van het individu zelf, zijn familie, kennissen of voor mijn part de padvinderij. Nee, als het aan mij lag was dit plan er nooit doorgekomen. Gelukkig krijg ik er zelf niet direct mee te maken. Daar ben ik te oud voor. God zij dank.

Oja, tenslotte nog even dit: als de basisvorming dan toch al zeker is van zijn bestaan en gebruik, laat het dan de overheid zijn die als eerste leert "hoe met geld om te gaan', want dat kan ze echt niet.