Aanslag Spanje: vier doden

ZARAGOZA, 8 APRIL. Bij bomexplosies in de Noordspaanse stad Zaragoza zijn gisteravond vier mensen om het leven gekomen en ten minste vier anderen zwaar gewond. Volgens ooggetuigen bevestigden twee mannen de explosieven onder twee vrachtwagens, die bij een warenhuis in het centrum van de stad geparkeerd stonden. De bommen ontploften enkele seconden later.

De politie kon niet zeggen of de daders zelf bij de explosie om het leven zijn gekomen, noch welke groepering verantwoordelijk is. Zij zei wel de auto van de daders te hebben teruggevonden. Volgens een woordvoerder van de gemeente wijst alles erop dat de Anti-Fascistische Weerstands Groep van de Eerste Oktober (GRAPO) achter de explosies zit. De GRAPO pleegde veel aanslagen aan het eind van de jaren '70, maar een klein aantal militante leden is nog steeds actief. (Reuter)