Winstdaling Dico

Dico International, fabrikant van stalen slaapkamermeubelen te Uden, heeft verleden jaar minder omzet behaald en minder winst geboekt, vooral doordat het in Engeland minder goed ging. Het dividend wordt verlaagd van 4,60 tot 4 gulden in contanten.

Gezien de onzekere economische situatie wil Dico geen voorspelling geven voor van het resultaat voor dit jaar. De onderneming verwacht te groeien op middellange termijn, ook al omdat vorig jaar Van Gelder en Van Os is overgenomen dat dit jaar aan de winst zal bijdragen.

In het afgelopen jaar zakte de omzet van 118,4 miljoen tot 116,3 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat verminderde van 7,8 miljoen tot 7,5 miljoen gulden. Vooral als gevolg van incidentele invloeden, zoals koersverlies op vreemde valuta's en een stijging van de belastingdruk, daalde de winst van 3,8 miljoen tot 2,5 miljoen gulden of per aandeel van 8,55 tot 5,62 gulden.