Winst Nedschroef 44 procent lager

Nedschroef te Helmond, fabrikant van bevestigingsmiddelen en machines, heeft zijn winst vorig jaar met 44 procent zien dalen tot 4 miljoen gulden.

De winst per aandeel zakte in van 10,05 tot 5,51 gulden. Nedschroef stelt voor het dividend te verlagen van 4 naar 2,10 gulden.

De winst werd ongunstig beïnvloed door een voorziening van 1 miljoen gulden voor reorganisatie bij een van de vestigingen van Vereinigte Schraubenwerke. Nedschroef is bezig met een sanering van dit bedrijf in verband met de ingezakte vraag op de Duiste markt.

De directie verwacht voor het eerste halfjaar van 1993 een fors lager resultaat. De gang van zaken in het tweede halfjaar zal sterk afhangen van de conjuncturele ontwikkeling in de VS. De marktomstandigheden geven, volgens Nedschroef weinig reden tot optimisme over de gang van zaken dit jaar. De geconsolideerde omzet lag, mede ten gevolge van de consolidering van Lamson & Sessions, met 310 miljoen gulden nagenoeg op hetzelfde peil als in 1991. Het bedrijfsresultaat verminderde van 19 miljoen tot 11 miljoen gulden.