Foto: MACHELEN - Bij de chemische fabriek Biochim ...

Foto: MACHELEN - Bij de chemische fabriek Biochim in de Brusselse voorstad Machelen bij Vilvoorde brak gistermiddag een hevige brand uit.

Zes mensen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen met ademhalingsmoeilijkheden en zwarte rookwolken verduisterden enige tijd de omgeving. Terwijl de ontploffingen in de fabriek elkaar opvolgden, stond de brandweer urenlang machteloos. De Belgische radio meldde dat de rook niet giftig was, maar enkele brandweerleden raakten onwel. Ooggetuigen vertelden dat de brand was ontstaan tijdens het overpompen van een chemische vloeistof uit een tankwagen. Het vuur breidde zich snel uit naar tien huizen in de buurt. Honderden mensen moesten hun woning verlaten. Ook het personeel van de nabijgelegen Renault-fabriek werd geëvacueerd. De brand dwong de Belgische politie een deel van de drukke autoweg rond Brussel af te sluiten. Ook moest het treinverkeer tussen Brussel en Antwerpen voor een paar uur worden stilgelegd. (Foto EPA)