Bod op TIP Europe

Het Amerikaanse General Electric heeft een bod uitgebracht van 42 pence per aandeel op het aan de beurzen van Londen en Amsterdam genoteerde vrachtwagenverhuurbedrijf TIP Europe. GE is via een dochteronderneming al actief in de verhuur van vrachtwagens.

Aandeelhouders van TIP krijgen ook het interimdividend van 40 pence per aandeel betaald. In totaal is het bod 71 miljoen pond sterling waard (195 miljoen gulden). HAL (de vroegere Holland Amerika Lijn) heeft sinds december 1991 via HAL Investment UK een belang van 9,9 procent in TIP Europe. Dat zal HAL 19,3 miljoen gulden kunnen opbrengen indien het bod wordt geaccepteerd. De slotkoers van TIP Europe eindigde gisteren ruim 30 procent hoger. Het bestuur van TIP Europe heeft zich, met uitzondering van bestuurder M. van der Vorm (HAL), achter het bod geschaard.