Bandenconcern Vredestein verkoopt dochter Icopro

VELP, 7 APRIL. De bandenonderneming Vredestein verkoopt Icopro in Renkum aan het Zweedse concern Trelleborg. Het bedrijfsonderdeel van Vredestein heeft 120 werknemers en is gespecialiseerd in rubberprodukten voor de haven-, weg- en waterbouw.

De transactie omvat de overdracht van het personeel, de relevante produktiemiddelen en de licenties aan Trelleborg, die de benodigde produktiefaciliteiten in Renkum zal huren van Vredestein met een koop-optie. De activiteiten van Icopro passen beter binnen de Europese bezigheden van Trelleborg, dat met een omzet van 850 miljoen gulden in totaal 4.500 mensen in dienst heeft, waarvan ongeveer driehonderd in Nederland. De overdracht zal eind juni zijn beklonken.

Vredestein heeft bewust gekozen voor de afstoting van het bedrijsonderdeel omdat “we ons tegenwoordig per activiteit scherp afvragen: wat is het potentieel?”, zegt directeur R. Zoomers van Vredestein. Gezien het slechte rendement en de geringe mogelijkheden de activiteiten verantwoord in te passen in de andere bedrijfsonderdelen is besloten tot verkoop. Met het afstoten van Ipocro heeft Vredestein de helft van zijn activiteiten afgestoten in de weg- en waterbouw. Vredestein, met een omzet van 490 miljoen en 2200 werknemers, concentreert zich daardoor verder op zijn kernactiviteiten zoals de produktie van autobanden, fietsbanden, laarzen en recycling.