Pirelli doet belang in Continental weg

De Duitse bandenfabrikant Continental kan weer opgelucht ademhalen. Concurrent Pirelli uit Italië heeft zijn belang van 38,2 procent (direct en via opties) in het Duitse bandenconcern verkocht aan enkele grote bedrijven, banken en beleggers. Dit is gisteren in Hannover bekendgemaakt.

Tweeëneenhalf jaar geleden probeerde Pirelli om Conti over te nemen. Het bestuur van de grote Duitse onderneming, - Continental telt ruim 50.000 werknemers - heeft er nooit een geheim van gemaakt de pogingen van Pirelli als ongewenst te beschouwen.

Deutsche Bank heeft bemiddeld bij de verkoop van de ruim 2,93 miljoen aandelen, die per stuk 250 mark kosten. De opbrengst voor Pirelli bedraagt 733,6 miljoen mark. De houdstermaatschappij van Pirelli-belangen, Pirelli Tire Holding, - genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs - verkoopt bijna 440.000 aandelen die PTH een bate opleveren van omgerekend 21,2 miljoen gulden.