Japanse minister van buitenlandse zaken treedt af

TOKIO, 6 APRIL. De Japanse minister van buitenlandse zaken, Michio Watanabe, heeft, naar vandaag bekend werd, zijn ontslag aangeboden omdat hij in slechte gezondheid verkeert.

Er werd al enige tijd rekening gehouden met het vertrek van de 69-jarige Watanabe, die de afgelopen maanden herhaaldelijk afspraken moest afzeggen wegens zijn gebrekkige gezondheid. Tot zijn opvolger werd vanmorgen benoemd Kabun Muto, een voormalige minister van buitenlandse handel en industrie. Eerder was Watanabe's post aangeboden aan de prominente LDP-politicus Tsutomu Hata, maar die weigerde. Volgende week heeft er een belangrijke vergadering plaats in Tokio over hulp aan Rusland van de ministers van buitenlandse zaken en financiën van de G-7, de zeven belangrijkste industrielanden van de wereld. (Reuter)