FC Porto mist tegen PSV acht basisspelers

EINDHOVEN, 6 APRIL. FC Porto, morgenavond tegenstander van PSV in de Champions League, zal in Eindhoven met een veredeld B-team spelen.

De Portugezen lieten acht basisspelers thuis, onder wie de drie buitenlanders Aloisio, Kostidanov en Timofte. Porto is evenals PSV uitgeschakeld voor de finale van de League en richt zich op het landskampioenschap. PSV mist door blessures Van Aerle, Van der Gaag en Popescu. Van Tiggelen is geschorst. De NOS zal morgenavond geen directe uitzending verzorgen van het duel in Eindhoven. Gekozen is voor IFK Göteborg - AC Milan, de beslissende wedstrijd in poule B van de Champions League. Van PSV-Porto zal een uitgebreide samenvatting te zien zijn. PSV-manager Kees Ploegsma heeft daar begrip voor, maar vindt de beslissing van de NOS wel aanvechtbaar. “De NOS heeft al sinds jaar en dag een overeenkomst met ons. Die loopt ook volgend jaar nog door voor de eerste twee ronden van het Europese bekervoetbal. Wij vinden dat een oude relatie een streepje voor heeft. Niet overstappen dus naar een andere zendgemachtigde als die bijvoorbeeld 100.000 gulden meer biedt.” (ANP)