Slowaakse trainer bij E en O weg

Jan Kecsekemethy kreeg gisteravond een telefoontje uit Emmen. De handbalcoach die aan het eind van het seizoen zou vertrekken bij Haka/E en O, vernam dat de club ook de laatste drie wedstrijden zonder hem wil spelen. Aanleiding voor het telefoontje was het verlies tegen Aalsmeer en met name de manier waarop. De spelers reageerden hun frustraties af op de tegenstanders.

Oud-coach Weerman neemt de honeurs tijdelijk waar. Henk Groener gaat volgend jaar aan de slag bij E en O. Kecsekemethy werd begin januari aangetrokken als puinruimer voor de ontslagen John Ettekoven. De landskampioen stond op dat moment vierde en plaatste zich vorige week als tweede voor de play-offs. De 60-jarige Slowaak kwam in 1980 naar Nederland, nadat hij veertien jaar de vrouwen van Tsjechoslowakije onder zijn hoede had. Kecsekemethy werd coach van de Nederlandse mannen en een jaar later ook van de vrouwen. Die hadden talent volgens de coach, maar werden financieel achtergesteld bij de relatief zwakkere mannen. Een reden voor Kecsekemethy om in 1987 ontslag te nemen.

Bent u verrast door het ontslag?

Een beetje wel, ja. Daarom ga ik vandaag nog maar een keertje praten. Ik wil van de spelers weten of ze het eens zijn met mijn vertrek. Voor de wedstrijd tegen Aalsmeer verschilden we van mening over de opstelling. Het eerste kwartier hebben we volgens hun taktiek gespeeld, maar dat ging slecht. Toen we met vijf punten achter stonden, heb ik alles omgegooid. Maar toen was het al te laat. Het zijn lastige jongens bij Emmen. Een aantal heeft meer dan honderd interlands gespeeld en denkt het altijd beter te weten. Toch ben ik niet ontevreden over de resultaten. Zo wonnen we twee weken geleden nog van V en L

Waarom werd uw contract toch al niet verlengd?

De club wilde dat ik ging verhuizen. Ik woon nu in Roermond en heb daar eindelijk een vriendenkring opgebouwd. Wanneer ik naar Emmen zou verhuizen en ontslag krijg, dan kan ik weer helemaal opnieuw beginnen.

Wat zijn uw plannen voor de nabije toekomst?

Ik weet het nog niet. Ik heb een paar aanbiedingen, onder andere uit Duitsland. Op dertig kilometer van de grens, dus dan hoef ik niet te verhuizen.