Nimox Groep ziet winst licht stijgen

De Nimox Groep te Zaltbommel - import en verkoop van auto's, motoren, bromfietsen, sport- en mode-artikelen en activiteiten op het gebied van logistiek en distributie - verwacht voor het lopende jaar een daling van het resultaat, voornamelijk door de vermindering van de consumptieve bestedingen.

In het afgelopen jaar steeg de winst vóór belastingen licht van 9,8 miljoen tot 10,1 miljoen gulden bij een uitbreiding van de omzet met 20,3 procent van 449 miljoen tot 519 miljoen gulden. Drie van de vier divisies hebben bijgedragen in de winst. Behalve in Nederland, heeft Nimox vestigingen in België, Hongkong en Zwitserland. Het aantal medewerkers steeg in 1992 van 690 tot 705.

Het voorstel aan aandeelhouders is van het resultaat na belastingen 2,7 miljoen als dividend uit te keren en het restant (4,1 miljoen gulden) toe te voegen aan de reserves, waardoor het eigen vermogen stijgt van van 37 miljoen tot 40,8 miljoen gulden. Aandeelhouders van Nimox zijn onder meer Estema Consumer Products Inc. met 25 procent, Nationale Investeringsbank met bijna 15 procent, Nederlandse Participatie Maatschappij met 11 procent en Sequoia Participatiemaatschappij met 15 procent.