Doelpuntenregen tegen Twente

Zo onverzettelijk als FC Twente eind vorig jaar Ajax bestreed (0-1 voor de Enschedeërs die met tien man speelden), zo gemakzuchtig trad de ploeg van trainer Rob Baan zaterdagavond in het veld tegen PSV.

Het gevolg was een doelpuntenregen waarin hoofdrollen waren weggelegd voor Gerald Vanenburg en Romario. Mitchel van der Gaag opende de score met een fraaie kopbal uit een vrije trap van de lang verguisde Vanenburg, die bij meerdere doelpunten was betrokken en duidelijk herstelt van zijn vormcrisis. Een stiftballetje van Romario en een fraai genomen vrije trap door Vurens hield de ruststand nog bescheiden op 2-1.

Maar in de tweede helft liep PSV soepel uit naar 6-1, waarbij de defensie van Twente zich al snel neerlegde bij een grote nederlaag. Linskens, Romario (twee keer) en zelfs Erwin Koeman maakten het halve dozijn vol. Het fraaie hakje waarmee de ook vaak falende Prince Polley scoorde, kon de nederlaag van Twente geen draaglijk aanzien meer geven. Trainer Hans Westerhof zag in deze zege vooral een opsteker voor het Europa-Cuptreffen met FC Porto van woensdag. “Want we hebben nog iets goed te maken voor eigen publiek.”