Washington hervat hulp aan Nicaragua

PARIJS, 3 APRIL. De Amerikaanse regering heeft Nicaragua nieuwe hulp aangeboden en beloofd reeds toegezegde leningen aan het land te verstrekken die eerder door leden van het Congres waren geblokkeerd.

Functionarissen van de Wereldbank en de Nicaraguaanse regering hebben dat gisteren meegedeeld op een bijeenkomst van de Club van Parijs, waarin Westerse crediteurenlanden zich informeel hebben verenigd. Robert Lacey, voor de Wereldbank verantwoordelijk voor Centraal-Amerika, zei dat de VS voor 1993 Nicaragua voor 207 miljoen dollar aan hulp hebben toegezegd. Daaronder valt een bedrag van 50 miljoen dollar dat de VS het Middenamerikaanse land vorig jaar al beloofd hadden, maar dat werd bevroren werd nadat het conservatieve Republikeinse congreslid Jesse Helms de regering van president Violeta Chamorro verweet teveel onder invloed van de linkse Sandinisten te staan. (Reuter)