Politie India vindt tonnen explosieven

BOMBAY, 3 APRIL. De Indiase politie heeft gisteren bij Bombay 2300 kilo explosieven gevonden, genoeg om 200 krachtige bommen te maken.

De explosieven lagen in een kreek ten noorden van de stad en leken qua samenstelling op de bommen die vorige maand werden gebruikt bij de bloedige aanslagen in Bombay. Bij die aanslagen vielen 300 doden. Enkele dagen geleden ontdekte de politie in een leegstaande woning in Thane, niet ver van Bombay, al 1.500 kilo explosieven. Op grond van deze vondsten vermoedt de politie dat de bomaanslagen van 12 maart slechts “een begin en niet een eind” waren. De politie zoekt de daders in criminele moslimkringen en denkt dat de aanslagen een wraakoefenig waren voor de rellen in december en januari toen hindoes woningen en winkels van moslims aanvielen. De premier van de deelstaat Maharashtra, waarvan Bombay de hoofdstad is, heeft Pakistan ervan beschuldigd achter de bomaanslagen te zitten om de Indiase economie te ondermijnen. Pakistan ontkent. (Reuter)