Intel investeert miljard dollar in fabrieksuitbreiding

De Amerikaanse computerchipsproducent Intel steekt een miljard dollar in de uitbreiding van zijn vestiging in Albuquerque (New Mexico).

Het bedrag is het hoogste tot nu toe dat dat in de halfgeleiderindustrie werd geïnvesteerd in de uitbreiding van de produktiemogelijkheden.

De bestuursvoorzitter van Intel, Gordon Moore, liet weten dat de fabriek in New Mexico de eerste van Intel is die meer dan een miljard dollar kost. Hij voegde eraan toe dat het zeker niet de laatste zal zijn. Chipsfabrieken worden steeds groter en duurder, nu de technologie om chips te maken het steeds ingewikkelder wordt, aldus Moore.

Intel investeert dit jaar 1,6 miljard dollar in produktie-uitbreidingen. Het aantal medewerkers zal dit jaar met achttien procent stijgen. De Amerikaanse onderneming wist vorig jaar haar Japanse concurrenten achter zich te laten en de grootste chipsproducent ter wereld te worden.