Bewoners uit grenshospitium naar gevangenis

AMSTERDAM, 3 APRIL. Vijf bewoners van het zogenoemde grenshospitium in Amsterdam zijn gisteren overgeplaatst naar de gevangenis Nieuwersluis bij Loenen.

Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van justitie desgevraagd bevestigd. De vijf zouden andere bewoners hebben geïntimideerd en bewakers hebben lastiggevallen. Het is de tweede keer deze week dat mensen uit de gesloten inrichting voor kansloze asielzoekers worden overgeplaatst naar een gevangenis. In eerdere gevallen, vorig jaar, heeft de rechter bepaald dat overplaatsing van asielzoekers naar een gevangenis niet mag. Maandag werden zes mensen overgeplaatst naar Nieuwersluis. Zij zouden volgens Justitie brand hebben willen stichten. Een van hen is inmiddels teruggekeerd in het grenshospitium.