Bayern verspeelt door tweede verlies in vijf dagen zijn voorsprong

ROTTERDAM, 3 APRIL. Bayern München, lijstaanvoerder in de Duitse Bundesliga, heeft voor de tweede keer op rij verloren. Vijf dagen na de nederlaag in Hamburg tegen HSV gingen de Zuidduitsers gisteravond in Bochum onderuit bij het laag geklasseerde Wattenscheid: 2-0. Werder Bremen, dat vandaag Kaiserslautern ontvangt, kan in punten gelijk komen.

Ruim 30.000 toeschouwers waren getuige van de vormcrisis bij Bayern dat tot de dubbele nederlaag nog geen enkele uitwedstrijd had verloren. De doelpunten vielen in de tweede helft en waren van buitenlanders. De Ghanees Ibrahim scoorde na 70 minuten met een schot van twintig meter, acht minuten later zorgde de Pool Lesniak voor de beslissing. Wattenscheid, getraind door ex-international Hannes Bongartz, speelde gedurfd, aanvallend en had al voor rust op voorsprong kunnen komen. De ploeg behield zijn ongeslagen thuisrecord tegenBayern, waarbij Lothar Matthäus tegenviel en Jan Wouters goed speelde.

Eintracht Frankfurt, derde, bracht de achterstand op Bayern terug tot drie punten, na de 0-0 bij Saarbrücken. Bij Eintracht, waar trainer Horst Heese als opvolger van Stapanovic debuteerde, kreeg Weber na herhaalde overtredingen de rode kaart.

De eerste overwinnaar van Bayern, Hamburger SV, stelde gisteren de populaire ex-speler Felix Magath aan als assistent-trainer. Het is de eerste baan op het technische vlak van de 39-jarige middenvelder. Hij werkte wel bij verscheidene clubs als commercieel manager, onder andere bij HSV. Magath speelde 43 keer voor het Duitse elftal. Hij werd drie keer landskampioen met HSV. Benno Möhlmann is de hoofdtrainer van de club.

Olympique Marseille heeft na de dertigste speeldag in Frankrijk alleen de leiding in de hoogste afdeling genomen. De deelnemer aan de Champions League won met 2-0 bij St. Etienne. Naaste belager Monaco gleed op vreemd terrein weg tegen Strasbourg: 0-3.

De zege van lijstaanvoerder Marseille kwam pas in de laatste twintig minuten tot stand. Völler en Desailly scoorden in de best bezochte wedstrijd van gisteren, 45.000 toeschouwers. De viervoudig landskampioen maakte een einde aan een reeks van veertien wedstrijden waarin St. Etienne ongeslagen bleef. Strasbourg, dat Monaco wegspeelde, scoorde via Paillard na een uur. Bouafia maakte het werk af.

Met een achterstand van drie punten bezet Bordeaux de derde plaats. Sochaux werd vrijdag het slachtoffer van de dadendrang van Girondins. Het werd 1-0, waardoor doelman Gaetan Huard nu 1097 minuten achtereen niet is gepasseerd. Auxerre, dat Ajax de weg naar de halve finale naar het UEFA-bekertoernooi versperde, verloor met 2-1 bij Toulouse. Auxerre is nu achtste.