Zoon Bruce Lee tijdens opnames doodgeschoten

WILMINGTON, NC. De 28-jarige acteur Brandon Lee, zoon van Kung Fu-artiest Bruce Lee, is tijdens de verfilming van het stripverhaal "The Crow' overleden enkele uren nadat hij door een kogel was getroffen van het kaliber .44. In het wapen moesten losse flodders zitten. In de film speelde Lee een popster die vermoord wordt, maar met bovennatuurlijke krachten terugkomt om zich op zijn moordenaars te wreken.

Tijdens het draaien van de film waren al eerder ongelukken gebeurd op de set in North Carolina. Een timmerman liep brandwonden op toen een kraan electriciteitsleidingen raakte en een kwade werknemer had met zijn auto een werkplaats van de studio geramd.

Brandons vader Bruce Lee overleed in 1973 op 32-jarige leeftijd onder mysterieuze omstandigheden. Naar aanleiding van het rapport van de patholoog-anatoom ontstonden geruchten over druggebruik. (AP)