Winst Pie Medical daalt met 9 procent

Pie Medical, fabrikant van medische apparaten, heeft vorig jaar een winst geboekt van 1 miljoen tegen 1,1 miljoen gulden in 1991. Per aandeel zakte de winst van 48 tot 45 cent. De omzet verminderde met 1 miljoen tot 40,6 miljoen gulden en het bedrijfsresultaat verbeterde met 17 procent tot 3,3 miljoen gulden.

Pie Medical, dat voor ruim 90 procent van de afzet afhankelijk is van verkoop in het buitenland, is vooral gevoelig voor de economische ontwikkelingen buiten Nederland en voor wisselkoersschommelingen. Omdat de gulden al geruime tijd tot de hardste valuta in de wereld wordt gerekend, is de prijs van de produkten van Pie Medical voor vele buitenlandse afnemers minder aantrekkelijk geworden. Pie Medical verwacht het eerste halfjaar van 1993 quitte te spelen. Het tweede halfjaar zal naar verwachting positief zijn.