PGGM wil belang kopen in VastNed

Het pensioenfonds PGGM staat volledig garant voor de claimemissie van 100 miljoen gulden van onroerend-goedfonds VastNed. De aandelen die niet worden geplaatst, zal PGGM kopen. Mocht de emissie worden voltekend, dan wil PGGM via de beurs een minderheidsbelang in VastNed opbouwen.

PGGM heeft thans geen belang in VastNed dat voor een waarde van 442 miljoen gulden aan vooral Nederlandse winkelpanden in bezit heeft. Door de claimemissie wordt het kapitaal van VastNed met ongeveer 33 procent uitgebreid. Gedurende de periode van inschrijving (tot en met 14 april) zal het pensioenfonds geen aandelen VastNed aanschaffen. “Daarna willen we via de beurs een minderheidsbelang in VastNed opbouwen. Dit past in ons beleggingsbeleid, waarbij ook minderheidsbelangen in niet-vastgoedfondsen kunnen worden opgebouwd”, aldus de woordvoerder.

Niet bekend

In financiële kringen wordt echter verwacht dat veel aandeelhouders met de emissie zullen meedoen gezien de gunstige uitgiftekoers van 88,50 gulden. Op de beurs werd vanochtend voor een aandeel VastNed 97,30 gulden betaald, twee kwartjes onder de slotkoers van gisteren.

PGGM heeft een belang van ruim 20 procent in het ter beurze genoteerde onroerend-goedfonds Wereldhave. Eerder onderhandelde het pensioenfonds met Rodamco over een vorm van samenwerking, maar brak die onderhandelingen zelf af.