Opnieuw speler Roma verdacht van gebruik coke

ROME, 2 APRIL. Opnieuw wordt een speler van AS Roma verdacht van het gebruik van stimulerende middelen.

Volgens de Italiaanse pers zijn bij de Argentijnse spits Claudio Caniggia in de urine sporen van cocane gevonden, na de wedstrijd Roma-Napoli op 21 maart. Officiele mededelingen worden pas gedaan na de contra-expertise, volgende week dinsdag. De verdenking richt zich op Caniggia omdat hij met de Duitser Hassler was opgeroepen voor de dopingcontrole en omdat hij in maart 1989, tijdens zijn eerste seizoen in Italie, ook betrokken is bij een cocanezaak. Caniggia, toen spelend voor Verona, werd verdacht van handel in cocane, maar hij werd vrijgesproken omdat niet kon worden aangetoond dat de cocaine die hij bij zich had, niet voor persoonlijk gebruik was. Caniggia had dit jaar bij Roma de vervanger van Voller moeten worden, maar de aankoop van twaalf miljard lire (toen ongeveer achttien miljoen gulden) heeft niet het verwachte rendement opgeleverd. Hij scoorde weinig en kan niet goed opschieten met zijn medespelers en met trainer Vujadin Boskov. Roma is door de beschuldigingen tegen clubvoorzitter Ciarrapico (financiele fraude) in de problemen geraakt, en was aan het proberen Caniggia te verkopen, mogelijk aan een Spaanse club. Ruim twee jaar geleden werden twee toenmalige spelers van Roma, doelman Perruzzi en spits Carnevale, betrapt op dopinggebruik. Zij zijn toen voor een jaar geschorst.