Gravel

Het Davis Cup-duel tussen Nederland en Zweden, dat van 16 tot 18 juli duurt, wordt zeer waarschijnlijk op gravel gespeeld.

In samenspraak met de spelers heeft bondscoach Franker zijn voorkeur uitgesproken voor een trage baan. Het Nederlands team houdt sterk rekening met de Zweedse nummer een Stefan Edberg, die op het snellere gras en hardcourt zijn sterkste spel etaleert. Het is nog niet bekend waar de driedaagse wedstrijd plaatsvindt. De tennisbond overweegt eventueel het gravel in een hal te storten. De Nederlandse buitenbanen beschikken niet over een capaciteit van vierduizend toeschouwers, het minimale aantal dat de Internationale Tennisfederatie voorschrijft. Over tien dagen moeten de ITF en de Zweedse bond op de hoogte zijn van de locatie voor het kwartfinale-duel. De KNLTB hoopt morgen een beslissing te nemen.