Dividendvoorstel Aegon valt tegen

AMSTERDAM, 2 APRIL. Het dividendvoorstel van Aegon is op de beurs verkeerd gevallen. De verzekeraar maakte gisteravond weliswaar 10 procent winstgroei bekend, maar aandeelhouders zien daarvan weinig terug.

AMSTERDAM Door flinke verwatering van het aandelenkapitaal van Aegon, vooral door uitoefening van conversierechten en optierechten, stijgt de winst per aandeel maar gering en dat geldt eveneens voor het dividend. De mededeling dat het aantal aandelen dit jaar minder zal groeien, werd voor kennisgeving aangenomen. Laat in de ochtend stond Aegon met een verlies van 1,50 gulden op 85,90.

De zwakte bij Aegon vond plaats in een markt die zich weer redelijk wist te handhaven, hoewel de lagere dollar een wat drukkende invloed had. Tegen twaalf uur stond de stemmingindex op 107,2, een winst van 0,4 punt. De EOE-index stond toen 0,71 punt hoger.

Koninklijke Olie werd 90 cent duurder op 161,50 en KLM ging drie dubbeltjes vooruit naar 28,10. Akzo, Unilever en Philips moesten licht terrein prijsgeven. Elsevier lag weer goed in de markt met een vooruitgang van 90 cent op 131,30.

Dat de Bundensbank gisteren de rentetarieven ongewijzigd liet, was voor sommigen een teleurstelling. De koersen op de obligatiemarkt zakten enkele dubbeltjes weg.

NEW YORK Wall Street boekte gisteren een bescheiden winst. Het Dow Jones-industrie gemiddelde klom per saldo 4,34 punten tot 3.439,45 nadat het gemiddelde eerder op de dag een winst van zeventien punten had laten zien.

LONDEN Mede onder invloed van een forse koersdaling van het farmacieaandeel Welcome brokkelden de Britse aandelen af. Het FT-100 gemiddelde verloor vanochtend bijna acht punten op 2.870.

FRANKFURT Een zwakke opening zorgde vanochtend voor lagere koersen. Het Dax-30 gemiddelde stond aan het einde van de ochtend op ruim 8,5 punten bij 1.663.

TOKIO Het Nikkei-koersgemiddelde van 225 Japanse aandelen steeg vandaag opnieuw en klom met 347,85 punten (1,8 procent) tot 19.446,94, nadat zich donderdag een stijging van 2,7 procent had voorgedaan.