CONSERVEN PAASDINER - DEEL 2

Vandaag het recept voor het hoofdgerecht voor het paasdiner, dat geheel uit pak, zak, blik, pot en fles komt.

De koude groene soep van deel 1 wordt gevolgd door pasta met tonijnsaus, waarvoor de volgende boodschappen in huis moeten worden gehaald:

1 pak pasta, bijvoorbeeld schelpjes

1 blik tonijn van ca. 400 gram

1 blik artisjokkenharten

1 potje kappertjes

1/2 liter crème fra^iche

Het recept van vandaag is voor 4 personen. Reken op 75 gram pasta per persoon. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Prak of maal de tonijn fijn en roer er de crème fra^iche door. (Wanneer kun je in winkels eindelijk eens grote potten kopen in plaats van die miezerige kleintjes van 125 milliliter. Die grote plastic potten zijn bovendien zo handig om etensrestjes in te bewaren die in de koelkast of diepvries worden gezet.) Kook de pasta net gaar. Verwarm de tonijnsaus op een niet te hoog vuur. Giet de tonijnsaus op de pasta en strooi er een eetlepel kappertjes overheen. Garneer de pasta met uitgelekte artisjokkenharten die warm zijn gemaakt.

Schep de soep in diepe borden. Strooi er wat bieslook op en leg in elk bord een plakje citroen.