AZR onderzoekt combinatievaccin

UTRECHT, 2 APRIL. Vanaf 1 mei kunnen alle zuigelingen die zijn geboren in februari en maart 1993 in Rotterdam en Capelle aan den IJssel gratis worden ingeënt tegen meningitis (hersenvliesontsteking).

Dat geldt ook voor baby's in Apeldoorn. Dit maakte het Academisch Ziekenhuis Rotterdam donderdag bekend. De vaccinatie gebeurt ter gelegenheid van een onderzoek, dat plaatsvindt nog vòòrdat het Rijksvaccinatieprogramma op 1 juli officieel van start gaat voor kinderen die zijn geboren vanaf 1 april. Doel van het onderzoek is na te gaan of de gebruikelijke DKTP-cocktail (tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio) en het nieuwe Hib-vaccin samen in één spuit en gegeven via één prik een even goed resultaat geeft als twee aparte prikken. Eén inenting is namelijk minder belastend voor kinderen.