Welna stelt zich optimistisch op

De technische handelsonderneming Welna, tevens producent van kunststofprodukten, kijkt terug op een winstdaling in 1992, maar wordt niet gekweld door zorgen op langere termijn.

De winst zakte van 5,9 miljoen naar 4,1 miljoen gulden. Vooral in het tweede halfjaar ging het slechter en het begin van het nieuwe jaar was ook niet best. Zo bleven in de eerste maanden van dit jaar de orderontvangsten achter bij de prognoses. “Als wij erin slagen opdrachten te krijgen voor enkele grote projecten waarvoor offerte is uitgebracht, moet het mogelijk zijn de winst op het niveau van 1992 te handhaven”, betoogde topman ing. H. Kroes gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers.

De winst per aandeel daalde van 6 tot 4,11 gulden. Het dividend wordt 1,25 gulden tegen 1,45 gulden vorig jaar.